Talonpoikaisveneen tyyliin kuuluvat perinteiset purjeet. Ennen ne tehtiin puuvillasta ja puuvilla on edelleenkin miellyttävä ja käyttökelpoinen materiaali. Sen haittapuolena on vaikea saatavuus ja huono kestävyys hometta vastaan. Siksi puuvillaa korvaamaan on kehitetty nykyaikaisia purjekankaita. Näistä tehdyt purjeet ovat sekä ulkonäöltään että sormituntumaltaan hyvin lähellä puuvillaa. Valoa ja ennen kaikkea kosteutta ne kuitenkin sietävät huomattavasti paremmin kuin luonnonmateriaalit.
Pystypaneelein leikattuna ja keinohampulla käsin liikattuina näistä tehdyt purjeet sulautuvat saumattomasti talonpoikaisveneen henkeen. Viime vuosina olen tehnyt purjeita pääasiassa Clipper canvas -kankaasta. Sekä omat että käyttäjien kokemukset ovat olleet hyviä.

Suunnitteletko talonpoikaisveneen hankintaa tai rakentamista? Paitsi purjeita teen myös purje- ja rikisuunnitelmat sekä vanhoihin veneisiin että uudisrakenteisiin. Rakentajille teen veneiden linjapiirustukset, jullesta isoveneisiin. Toimitan myös köydet, plokit ja muut rikitarvikkeet. Hyvät kontaktini ja ystävyyssuhteeni puuveneveistäjiin auttavat löytämään veneellesi sopivan rakentajan. Hyödynnä pitkäaikaista kokemustani!

Talonpoikaisveneet ovat olleet harrastukseni jo 35 vuotta. Olen purjehtinut eri venetyypeillä sekä retki- että kilpapurjehdusta, kunnostanut vanhoja veneitä ja suunnitellut uusia. Rikitöitä olen tehnyt yli 20 vuotta, purjeita 20 vuotta.