Takaisin tuotantooni

Monenlaisia taitoja

Kuvataiteilijan työhön läheisesti liittyvänä teen erilaista graafista suunnittelua kuten julisteita, kutsukortteja, kirjojen kansia ja esitteitä. Viime vuosina olen tehnyt myös nettisivuja, joiden suunnittelussa minua kiinnostaa ennen kaikkea tyylikkyys, selkeys ja nopeus sekä sisällön ymmärrettävyys.

Sekalaista poimintaa tekemiltäni nettisivuilta
 

Opetustyö on myös kuulunut läheisesti viimeisen viiden vuoden toimintaani. Olen opettanut Turun Piirustuskoulussa (nykyisin Turun ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusyksikkö) kuvanveiston uusia materiaaleja ja tekniikoita eli oikeastaan kaikkea sitä kolmiulotteista tekemistä joka jää perinteisen plastisen kuvanveiston ulkopuolelle. Olen myös opettanut digitaalista kuvankäsittelyä ja tietotekniikan perusteita. Vuosina 1999 - 2000 johdin kuvataiteen ammattilaisille suunnattua lukuvuoden kestävää digitaalisen kuvankäsittelyn kurssia.

Muutamia oppilaitteni teoksia:


Antti Stöckellin tiilet Marko Turusen kumiukko Mika-Matti Niemisen lasityyny Jani Rättyän vaahtomuovityö


Valokuvaus
on ollut osa työtäni jo 70-luvulta lähtien. Aluksi käytin valokuvaa muun tekemisen apuna, mutta vähitellen on valokuvista tullut tuotannossani myös itsenäinen laji. Cibachromekuviani oli esillä osana In Memoriam -sarjaa, ja digitaalitekniikalla toteutetut kuvani perustuvat kokonaan valokuviin.

Maisemakuvia Luonnonkuvia Dokumentaatiota Materiaalia


Taidekriitikkona toimin varsin pitkään, joskin epäsäännöllisesti. Aloitin kansandemokraattien Uudessa Päivässä 60-luvulla, jatkoin demarien Turun Päivälehdessä 70- ja 80-luvulla. Pari vuotta kirjoitin 80-luvulla myös Turun Sanomiin. City-lehden ollessa voimissaan kirjoitin sinne kuvataiteesta. Myös Taide-lehteä olen avustanut.
Nuorempana kirjoitin paljon ja kaikenlaista, vanhempana vähemmän, mutta parempaa. Yhteen aikaan kirjoitin huvikseni ja harjoitukseksi kolumneja, mutta en hakenut niille julkaisijaa.

Purjeet

Viime vuosina olen kiinnostunut purjeiden tekemisestä niin vahvasti, että olen tehnyt siitä itselleni sivuammatin. Purjeista ja rikitöistä olen tehnyt oman nettisivun joka löytyy osoitteesta www,perinnepurje.net.

Esimerkki tekemistäni puuvillapurjeista Purjetta liikataan


Ammattejani koskevissa asioissa voitte ottaa kontaktia:

Harro Koskinen
Mäntyrannantie 8
21160 Merimasku
Puh / tel 02 4369 479, 02 4635 228, 0500 9085 48
Sähköposti 

Takaisin tuotantooni